• 4 ciabaty, grahamki lub ulubiony chleb
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 3 plastry ananasa pokrojonego na małe kawałki
  • 1 mały jogurt naturalny
  • sól, ostra papryka
  • dowolne kiełki

Pierś z kurczaka (z farmy ekologicznej) pieczemy w rękawie do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15- 20 minut. Po przestygnięci kroimy w drobną kostkę, dodajemy ananasa, jogurt i przyprawiamy.
Ciabatę przekrojoną na pół smarujemy powstałą sałatką a wierzch posypujemy kiełkami.
Jeżeli mają to być kanapki do pracy, szkoły, na wycieczkę czy piknik na spód kanapki również dajemy kiełki (aby pieczywo nie zrobił się wilgotne) i przykrywamy drugą połówką ciabaty . Zawijamy w papier lub folię. Pyszne i pożywne.

Zapraszamy do lektury spotkań przy stole: Piknik na końcu świata

Photo by Lidka