• 3 garście ulubionych sałat,
  • garść groszku cukrowego
  • 4 ładne pieczarki
  • 4 jajka
  • Olej lniany budwigowy (lub oliwa z oliwek), sól, pieprz

Groszek cukrowy wrzucamy do lekko osłodzonej wrzącej wody i gotujemy 5- 10 min, nastepnie odlewamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pieczarki myjemy, i obieramy (lub nie), a następnie kroimy w grube plastry. Na oczyszczonaj sałacie rozrzucamy groszek, pieczarki, całość polewamy olejem lnianym i przyprawiamy. Na środku naszej sałatki kładziemy jajko ugotowane na miękko w koszulce i nacinamy nożem, tak aby żółtko się rozlało na sałacie.

Smacznego i na zdrowie!

Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Dieta krojona na miarę

Foto by Milo