• 250 g  makaronu typu świderki (może byś oczywiście, inny, Wasz ulubiony)
  • 1 puszka tuńczyka
  • garść świeżej rucoli
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 300 g pomidorów suszonych
  • sól, świeży pieprz
  • 100 g parmezanu

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W czasie kiedy makaron sie gotuje, pomidorki koktajlowe przecinamy na pół, połowę pomidorów suszonych kroimy w dość grubą kostkę, a z resztę miksujemy.
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy tuńczyka, pomidory, pastę z pomidorów i lekko pokrojoną rucolę bardzo delikatnie mieszając. Makaron wykładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Danie jest proste i szybkie w wykonaniu, a smakuje obłędnie.
Zpraszamy do lektury spotkania przy stole: Faceci i makaron.

Photo by Kamil