• 6 jajek
  • ok 1, 5 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól i curry
  • świeży koperek
Pasta jest bardzo prosta i wprost błyskawiczna w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmuje nam gotowanie jajek (około  5 min) i ich studzenie (około 15-20 min), ale pozytywne jest to, że my w tym czasie możemy oddać się błogiemu „nicnierobieniu”.
Zaczynamy od  ugotowania jajek. Następnie obieramy je ze skorupek i studzimy. Kiedy jajka są zimne, przeciskamy je przez praskę, drobno siekamy lub też rozgniatamy widelcem. Wszystkie sposoby są dobre. Do tak przygotowanych jajek dodajemy majonez, odrobinę soli i duuuużo przyprawy curry. Jażeli lubimy  koperek, to go siekamy i również dodajemy do pasty.
Pasta ta przez dodatek curru ma bardzo specyficzny, orginalny i boski smak. Polecamy i życzymy smacznego!

 Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Chrzest konika

Photo by Adam Bondarowicz