Sałatka ta jest bardzo szybka w przygotowanu, dobrze sie prezentuje i jest naprawdę smaczna. Kontrowersyjne są w niej paluszki krabowe, które z krabem nie mają wiele wspólnego, ale lubię ich smak więc od czasu do czasu…. Paluszki można zastąpić gotowanymi krewetkami czy szyjkami rakowymi.
  • 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych
  • 1 seler naciowy
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 cytryny
  • mały jogurt
  • sól, świeży pieprz
Paluszki kraba kroimy w około centymetrowe kawałki, seler naciowy w dość cienkie plasterki a ananasa w cząstki zbliżone wielkością do kraba. Do tak przygotowanych składników dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki, pęczek posiekanego koperku i wszysko ze sobą mieszamy. Na koniec dodajemy sos który przygotowujemy z majonezu, jogurtu, przypraw i kilku kropli cytryny. Wszystko razem jeszcze raz należy wymieszać i już. Sałatkę podajemy z chrupiącym pieczywem. Smacznego!!
Photo by Iza