Zacznijmy od tego, że bardzo wiele produktów może znaleźć się na długiej wykałaczce. Wiele zależy od Waszej wyobraźni i preferencji. Nam udało się stworzyć sympatyczne zestawienie, którym pragniemy się z Wami podzielić. Spodobały się nam szaszłyki bardzo kolorowe z kontrastowymi smakami. Do wykonania naszych kolorowych szaszłyków potrzebujemy:

  • opakowanie sera halloumi
  • 1 gruszkę
  • 2 czerwone cebule
  • pomidorki cherry
  • cukinię
  • kawałki kurczaka z ekologicznej hodowli (dla mięsożernych)
  • 20 dkg pieczarek
  • kilka listków bazylii

Pieczarki, cukinię, pomidorki i gruszkę myjemy i osuszamy. To samo robimy z mięsem. Wszystkie składniki kroimy, te które się da w kostkę, inne w grube plastry (krojąc produkty  kostkę sprawiamy , że łatwiej będzie całość  równomiernie grillować). Mięso i cukinię delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Na długie wykałaczki nawlekamy produkty tak aby szaszłyki były jak najbardziej kolorowe i odpowiadały nam smakowo. Proponujemy aby każdy z biesiadników RACLETTE przygotował dla siebie wymarzony zestaw szaszłykowy z przygotowanych składników Jedni zrezygnują z mięsa, inni nigdy nie zrezygnują z mięsa za to odmówią sobie gruszki, jeszcze inni stworzą szaszłyk z samej cukinii i cebuli. Pamiętajmy, że raclette to różnorodność i wolność…

Nasze szaszłyki grillujemy równomiernie na raclette lub zwykłym grillu i podajemy z przeróżnymi dodatkami.

Smacznego!

Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Razem…Raclette.
Photo by Kamil/magazynwrazen.pl