• opakowanie mieszanki sałat
  • granat
  • 2 pałki selera naciowego
  • opakowanie sera halloumi (około 250 g)
  • sok z 1/4 limonki
  • odrobina soli i pieprzu

Sos majonezowy z kurkumą

Sałatę (umytą i osuszoną) rozkładamy na dużej misie i mieszamy z sosem majonezowy z kurkumą (około 2,3 łyżek). Ser halloumi kroimy na małe kwadraciki i podsmażamy na suchej patelni, uważając aby go nie spalić. Seler naciowy kroimy na półcentymetrowe, półplasterki. Posypujemy nim sałatę. Podsmażony, lekko przestudzony, ale nadal ciepłym ser dodajemy do sałaty. Na koniec dekorujemy danie kuleczkami obranego granata i skrapiamy sokiem z limonki. Podajemy jako dodatek do dań lub danie samo w sobie, najlepiej niezwłocznie, póki ser jest jeszcze ciepły.

Smacznego!

Zapraszamy do lektury Spotkania przy stole: Śniadanko pisane na dwie.

Photo by Iza