• 2 szklanki ugotowanego (a nie surowego) kuskus
  • 3 łyżki kaparów
  • 5 łyżek marynowanej cebuli
  • puszka kukurydzy
  • świeży rozmaryn
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 łīżki oliwy z oliwek
  • łyżka soku cytryny
  • szczypta soli i pieprzu

Kuskus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu dodając jeszcze łyżkę sosu sojowego. Gdy kasza(a właściwie makaron) będzie już gotowa dodajemy pozostałe składniki: odsączoną kukurydzę, odsączoną marynowaną cebulę, pokrojoną nieznacznie, odsączone kapary. Mieszamy je ze sobą, z rozmarynem i sosem przygotowanym z oliwy, cytryny, odrobiny pieprzu i soli. I już, i tyle… A radość i smak są niepowtarzalne.

Smacznego!

Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Gdy nie ma w domu dzieci…

Photo by Iza