Tutaj tajemnica tkwi głównie z pomidorach. Muszą być smaczne. Polecamy pomidory malinowe albo te podłużne, mogą być też podłużne w wersji miniaturka…

  • 5 sztuk pomidorów malinowych lub podłużnych (albo 12 sztuk miniaturek)
  • około 150 g sera feta (dobrego sera feta)
  • garść świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. i zalewamy sosem z soku z limonki, oliwy, soli i i pieprzu. Dodajemy pokrojoną na dość duże kawałki fetę . Następnie posypujemy wszystko miętą posiekaną dość drobno. Pomidory są doskonałe jako dodatek do dań ale również danie samo w sobie.

Smacznego!

Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Gdy nie ma w domu dzieci…

Photo by Iza