Przepis na około 5 deserów

  • opakowanie serka mascarpone (około 250 g)
  • 2 pudełka malin (najlepiej leśnych)
  • około 150 g bezików (najlepiej małe, białe)
  • około 400 g śmietany 36%
  • 6 łyżeczek cukru pudru
  • świeża mięta
Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżeczkami cukru pudru. 1 pakowanie malin miksujemy na gładko z 4 łyżeczkami cukru pudru. Teraz przygotowujemy naczynka, w których podawać będziemy deser. Na dnie każdego umieszczamy kopiastą łyżkę sera mascarpone. Na niego kruszymy kilka bezików. Następnie polewamy ser i bezy sosem malinowym. Deser dekorujemy bitą śmietaną i świeżymi malinami. Niczym wisienkę na torcie na szczycie umieszczamy listki mięty. Podajemy schłodzone przez godzinę w lodówce.
Smacznego!

Zapraszamy do lektury spotkania przy stole: Gdy nie ma w domu dzieci…

Photo by Iza