Teraz, gdy tyle dobra na bazarach, aż się prosi aby kupować, robić, gotować i jeść…

  • opakowanie makaronu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • 1 średnia cukinia
  • 3 średnie  marchewki
  • zioła ( świeża bazylia, oregano i tymianek)
  • 4 łyżki musztardy dijon
  • 1,5 szklanki czerwonego pesto (przepis tu)
  • kawałek limonki
  • sól do smaku

Makaron sojowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i umieszczamy na niej drobno pokrojony czosnek i cebylę pokrojoną w piórka. Posmażamy je na złoto. Następnie dodajemy drobno pokrojone paprykę i marchewkę. Wszystko dusimy prze około 5 minut. Teraz dodajemy pokrojoną drobno cukinię. Dusimy jeszcze przez około 10 minut często mieszając. W trakcie dodajemy świeże zioła oraz sól.

Następnie przygotowjemy PESTO lub używamy gotowe.

Do duszonych warzyw dodajemy 3 łyżki musztardy, pesto i nieco soku z limonki. Wszystko razem mieszamy. Danie podajemy z przygotowanym wcześniej makaronem…

Smacznego!

Photo by Iza